Előszó

2010. október 5., kedd

Csokoládégömb készítése


A csokoládégömb készítés viszonylag egyszerű, de gyakorlást igényel, ezen kívül ismernünk kell hozzá a csokoládé tulajdonságait. Szükség van hozzá egy sima felületű fémcsőre, amit előzőleg mélyhűtöttünk. Én egy rézcsövet használtam, amit teleraktam zúzott jéggel és bedugtam a két végét. Temperált csokoládéval dolgozzunk. Papírnyomózsákból a fémcsőre átlós csíkokat spriccelünk kb 10 cm hosszúságban, majd még egyszer kereszt irányban is. Tehát kaptunk egy hálós szerkezetű alagutat, mit akkor kel leemelnünk a fémcsőről, amikor már megkötött, de még hajlítható és lehetőleg egyben van. Ha ez sikerült az „alagút két végét” hajlítsuk egymás felé, így gömböt formázhatunk belőle. A munkához használjuk gumikesztyűt, ez szigeteli a kezünk melegét amitől megolvadna a vékony csokoládé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése