Előszó

2011. július 19., kedd

Moszkauer


Recept

100 g dió
120 g cukor
100 g cukrozott narancshéj, ledarálva
10 g vaj
120 g állati tejszín
10 g liszt

Kevés rum
Étcsokoládé a lekenéshez

Elkészítés:
A tejszínt felforraljuk a cukorral, a narancshéjjal és a vajjal. Ezután beleforraljuk a diót, végül a tűzről levéve belekeverjük a lisztet is.
Ha kihűlt a főzet, nyomózsákkal adagoljunk szilikon papíros sütőlemezre, féldiónyi kis halmokat.
A kis halmokat nyomkodjuk le rumba mártott villával.
195 C-fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg meg nem barnul a kis sütemények széle.
Ha kihűltek, temperált étcsokoládéval lekenjük az aljukat, majd recés kártyával mintázzuk meg.

A lefőzött moszkauer alapból mindig célszerű kis mennyiségben próbasütést végezni.
Ha nagyon elterül, keverjünk bele még egy kis lisztet.
Ha nem terül eléggé, keverjünk hozzá kevés tejszínt.

Egyéb karácsonyi receptek:
Stollen
Stollen desszert
Habkarika
Gyümölcskenyér
Marcipános szaloncukor

1 megjegyzés:

  1. Ez így mind ragyogó, de nekem hizlaló, mert minden csokibamártás után lenyalakodnám az ujjaim :))

    Ez is nagyon hasznos volt, és külön értékelem a videoós megoldást, főleg azoknak, akik vizuálisak, mint én is. Ezt is köszönöm.

    VálaszTörlés