Előszó

2012. április 18., szerda

Hogyan készültek a minták, a torták oldalán?























A legfelső faerezet mintájúhoz, szükség van egy eszközre.
 
El kell készítenünk a torta palástját egy vastagabb fóliából. Mint az írásvetítő fólia. Erre öntjük az étcsokoládét és azt megmintázzuk a fenti eszközzel, majd áthúzzuk fehér csokival. Elkészült a minta, most ebből ki kell alakítani a hengeres formát, ehhez helyezzük a megdíszített fóliát a tortagyűrűbe, természetesen úgy hogy a fólia kívül legyen. Végül ebbe töltsük bele a tortát.

A csíkoshoz szintén fóliára van szükségünk. Öntsünk rá olvasztott étcsokoládét és húzzuk meg fésűkártyával. Így kapunk csíkokat a fóliára, ezt kenjük meg fehércsokoládéval, majd a fóliával együtt helyezzük a tortagyűrűbe, ahogy a fentiekben is tettük. A tortát pedig szintén ebbe töltsük


A pöttyös viszont nem csokoládé, hanem piskóta. Ehhez is használtak sablont a készítők. Szükség van egy akkora lapra. mint a torta palástja. Ezen a lapon kell kivágnunk azokat a lyukakat vagy mintákat, amit a piskótára szeretnénk varázsolni. Az elkészített sablont helyezzük a sütőpapírra, majd a lyukakba kenjünk kakaós piskótát vékonyan. Vegyük le a sablont, így kapunk egy mintás sütőpapírt. Kenjük meg fehér piskótával. Miután kisütöttük, szintén helyezzük tortagyűrűbe és töltsük bele a tortát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése