Előszó

2013. május 16., csütörtök

Hagyományos gyümölcs parfré, Zila kockaformában


Recept 1 db zilakockaformához

1 db egész tojás
1 db tojás sárgája
40 g kristálycukor
160 g tejszínhab
100 g eper leturmixolva
100 g áfonya leturmixolva

A szilikonformát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval és helyezzük egy tálcára.
Az egész tojást , a sárgáját és a cukrot, folyamatos kevergetés mellett, hevítsük csípősen forróra( maximum 85 C-fokra), majd kihűlésig habosítsuk. Keverjük bele a tejszínhabot majd osszuk két részre. Az egyik részbe keverjük az epret a másikba az áfonyát. Szedjük a bekevert anyagot egy-egy nyomózsákba, és rétegezve adagoljuk az előkészített szilikonformába. Végül zárjuk le vékony piskótalappal. Mélyhűtőben egy éjszakán át fagyasszuk. Mielőtt leválasszuk a szilikon formát, győződjünk meg róla hogy keményre fagyott. Csak tálalás előtt töltsük meg az üregeit.
Ajánlott öntetek: Csoki szósz, gyümölcsszószok, vaníliasodó

Tippek:
Természetesen más gyümölcsökkel is elkészíthető. Ha nem szeretjük az apró magokat, akkor turmixolás után, passzírozzuk át egy szitán a gyümölcsöket. Nyírfacukorral, vagy nádcukorral is készíthető. A könnyebb kezelhetőség érdekében, érdemes dupla adagot készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése