Előszó

2013. augusztus 14., szerda

Szederfagyi

A balatoni nyaralásunk alatt a nagylányom egyik kedvenc elfoglaltsága a szederszedés volt. Úgyhogy muszáj volt készítenünk egy kis fagylaltot.













5 db tojásfehérje
100 g cukor
100 g állati tejszínhab felverve
200 g szeder

A tojás fehérjét a cukorral, folyamatos kevergetés mellett hevítjük, maximum 85 C-fokosra. Majd kihűlésig habbá verjük. Ez után elkeverjük benne a tejszínhabot, valamint a szedret. Ízlés szerint egybe, vagy pürésítve. A keveréket tehetjük fagylaltgépbe, jégkrém készítőbe. Vagy tegyük egy fémtálba, rakjuk a mélyhűtőbe kb. 2 órára, 20-30 percenként keverjük át, míg el nem éri a kívánt állagot. Ha ti le tudtátok fotózni, mielőtt felfalják a gyerekek, akkor légyszi küldjetek képet! :-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon régen csinálom már hasonlóan a fagylaltot, azzal a különbséggel, hogy félig megfagyasztom (vagy ha fagyasztóból veszem ki, félig felolvasztom) hozzá a gyümölcsöt (eper, málna is így készül) A fagyos gyümölccsel igen kemény habot lehet verni.

    VálaszTörlés