Előszó

2013. december 20., péntek

Gouda sajtos pogácsa


250 g vaj
250 g liszt
150 g gouda sajt reszelve
100 g tejföl
12 g
2 tojás sárgája
10 g élesztő

1 egész tojás a kenéshez

Trappista sajt a szóráshoz

A liszt kivételével az összes összetevőt gyúrjuk össze, végül adjuk hozzá a lisztet is és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Fóliával letakarva két órán át pihentessük hűtőben, vagy akár egész éjszaka. Miután kivettük a hűtőből gyúrjuk át a tésztát. Nyújtsuk, ki ujjnyi vastagra majd szúrjuk ki s kiszúróval. A tetejét kenjük le egész tojással és szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Fél órát kelesszük meleg párás helyen, majd süssük ki 230 C-fokos sütőben 12-15 perc alatt.

3 megjegyzés:

  1. Legalább vetted volna a fáradtságot és átírhattad volna a trappista sajtot goudára. - ha már Gouda sajtos pogácsa a bejegyzés címe.
    Ja, hogy csak copy-paste cikk? - érteeem.

    VálaszTörlés
  2. miert kellene átirja? ö olyan sajtott tett a tetejere... ennyi buta embert a világon roszmájuak vagytok!!!

    VálaszTörlés
  3. MZ. Szerintem értelmezni kellene a receptet, esetleg megnézni a videót. A gouda sajt a tésztába kerül. Trappista sajttal pedig a tetejét megszórni. Tedd ide a saját recepted azzal villog, ne mással kötekedj.

    VálaszTörlés